AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. yıl kutalamaları kapsamında okulumuzda  program düzenlendi. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm çocukların bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı´nın kabulünün 103.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı yapıldı.Merhum Mehmet Akif ERSOY'un ''Allah,bir daha Bu Millete İstiklal Marşı Yazdırmasın'' temennisiyle kaleme aldığı,İstiklal Marşı,Milli Mücadele ruhunu,Türk Milletinin Vatan aşkını,bağımsızlığa olan inancını en güzel biçimde ifade etmektedir.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavlar (ülke geneli ortak) ile ilgili usul ve esaslar yer alan kılavuz kitap okulumuz 6.sınıf öğrencielrine Okul Müdürü Ramazan GÜÇLÜ tarfından bilgi veridi.

Ara

Okulumuzda "Dijital Mahremiyet ve Siber Zorbalık " konusunda  ayrıca 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak  "Hedef Belirleme, Verimli Ders Çalışma Yöntemleri, Test Çözme Teknikleri ve Sınav Sisteminin Tanıtılması" konularında   seminer verilmiştir.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimize yeni kelime öğretmek, günlük yaşamda kullanılan materyallerin işlevini artırmak ve kelime dağarcıklarına geliştirmek amacıyla ´Kelime Hazinem´ adlı projemizin 1.değerlendirme sınavı yapılmıştır.

Kelime hazinem projesinde,öğrencilerimizi  her ayın sonunda: kelime ve deyimlerin gerçek ve mecaz anlamlarını öğrenmek, bir kavramla ilgili kelimeleri belirlemek , kelimelerin hangi kelimelerle kullanıldığını örnekler üzerinde vermek  ve yeni öğrenilen kelimeleri cümle içinde kullanmak ile ilgili her ayın sonunda değerlendirme çalışmaları  yapılmaktadır.

Ara

Okulumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan mesleki yarışmalara katılmıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda Öğrenci Koçluğu Projemiz başlamıştır. 8. Sınıf öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak amacı ile uyguladığımız projede toplam 6 proje ekibimiz vardır. Her ekibin bir danışman öğretmeni bulunmaktadır. Yine öğrencilerimizi desteklemek amacı ile öğrenci velilerimizle de görüşmeler gerçekleştiriyoruz.  Ekiplerimiz düzenli olarak danışman öğretmenleri başkanlığında toplanmakta haftalık yapılan çalışmalar değerlendirilmektedir.Ayrıca yapılan her deneme sınavları  sonunda okul müdürü Ramazan GÜÇLÜ başkanlığında danışman öğretmenlerle toplantı yapılıp değerlendirme yapılmaktadır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yılını okulumuzda coşkuyla kutlandık.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKULUMUZUN GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ BELİRLENMİŞTİR.

May

8.sınıf öğrencilerimizin ders ve sınavlardaki başarı durumları ve üst öğrenime yerleşme süreçlerinin takibi konusunda öğretmenlerimizle  bilgi paylaşımı yaptık.

May

Dinî, Millî ve Manevî Değerlerimizi anlatan 40 KAVRAM ETKİNLİKLERİ Çerçevesinde öğrencilerimizle çalışma kağıtlarında çözümler yaptık. WordArt Web 2.0 aracını kullanarak Kelime bulutları oluşturduk. Kavramların kalıcılığını sağlamak için Kelime bulutlarını Okulumuzun panosuna astık